WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 609]

Kluseczki kładzione z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kluseczki kładzione z kaszy manny z dodatkiem koperku idealne jako dodatek do zupy, ale można je też podać jako samodzielne danie.

Kluseczki kładzione z kaszy manny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kluseczki kładzione z kaszy manny

 

Sposób przygotowania:

Kluseczki kładzione z kaszy manny

ETAP 1:

Jajka zmiksować z miękkim masłem. Następnie powoli wsypywać kaszę manną i mieszać przy tym cały czas. Dodać śmietanę, doprawić solą, wsypać posiekany koperek i dobrze wymieszać. Odstawić na kilka minut żeby kasza trochę napęczniała. Zagotować w garnku wodę.

Za pomocą dwóch łyżek formować kluski i wkładać na wrzątek. Gotować ok. 7 minut. Wyciągać łyżką cedzakową.

Podawać ze skwarkami i cebulką lub jako dodatek do zupy. Kluski można gotować bezpośrednio w zupie z którą mają być podane, ale wtedy zupa trochę od nich zmętnieje.

Kluseczki kładzione z kaszy manny
Ciasto na kluseczki kładzione przed ugotowaniem

Tagi:

danie kluski