Sposób przygotowania:
Gołąbki z kapustą bez zawijania
Mięso pokrojone i opłukane zmielić maszynką do mielenia mięsa. Kapustę rozdrobnić na tarce lub drobno pokroić lub w malakserze. Wymieszać kapustę z mięsem dodać kaszę mannę, jajko, i pokrojona drobno cebulę. Przyprawić pieprzem , solą, wegetą i formować owalne gołąbki i panierować w bułce tartej.
Na rozgrzanym tłuszczu na patelni odsmażyć z każdej strony i przełożyć do rondla wyłożonego liśćmi kapusty, podlać bulionem i dusić do miękkości.
Podawać z dowolnym sosem.
Na rozgrzanym tłuszczu na patelni odsmażyć z każdej strony i przełożyć do rondla wyłożonego liśćmi kapusty, podlać bulionem i dusić do miękkości.
Podawać z dowolnym sosem.