WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2011]

Galaretka drobiowa z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Galaretka drobiowa a'la zimne nóżki zrobiona z mięsa drobiowego i marchewki z rosołu oraz z samego rosołu.

Galaretka drobiowa z rosołu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galaretka drobiowa z rosołu

 

  • 1 podudzie z rosołu
  • 1 marchewka
  • 0,5 litra rosołu
  • 2-3 łyżeczki żelatyny
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Galaretka drobiowa z rosołu

ETAP 1:

Rosół przelać do rondelka i podgrzać aż będzie bardzo gorący. Wsypać żelatynę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Z podudzia kurczaka oddzielić mięso od skory i kości. Mięso rozdrobnić i wrzucić do miski. Dodać pokrojoną na plasterki lub w kostkę marchewkę i zalać to gorącym rosołem z żelatyną.

Wystudzić, a następnie wstawić do lodówki aby galaretka stężała.

Podawać na zimno z odrobiną octu i pieczywem.

Galaretka drobiowa z rosołu
Mięso i marchewka zalane gorącym rosołem z żelatyną
Galaretka drobiowa z rosołu
Rozdrobnione mięso drobiowe i marchewka w misce
Galaretka drobiowa z rosołu
Pół litra rosołu wymieszana z żelatyną w rondelku
Galaretka drobiowa z rosołu
Mięso drobiowe podzielone na kawałki i wyłożone do miski