nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Galareta drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczna galareta z mięsa drobiowego. Można do galarety na dno ułożyć pokrojone jajeczka wówczas ładnie będzie wyglądać.

Galareta drobiowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galareta drobiowa

 

  • skrzydełka z kurczaka - 6 sztuk
  • marchew - 3 sztuki
  • pietruszka - 1 sztuka
  • sól, pieprz - do smaku
  • seler - 1 sztuka
  • Rosół drobiowy - 1 kostka
  • cebulka - 1 sztuka
  • Żelatyna - 1 opakowanie

 

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa
Krok 1:Do dużego garnka wrzucamy skrzydełka z kurczaka, obrane warzywa oraz wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy na wolnym ogniu około godziny, doprawiając do smaku.Krok 2: Wyciągamy mięso i obieramy. Wrzucamy mięsko na spód plastikowych pojemników. Krok 3: Do gorącego rosołu dajemy odpowiednią według instrukcji na opakowaniu ilość żelatyny. Zalewamy rosołem mięso. Zostawiamy do zastygnięcia. Gotowe.
Galareta drobiowa
Przygotowujemy rssół do galarety, wyciągamy mięso.
Galareta drobiowa
Mięso obieramy na małe kawalki. Wrzucamy do pojemniczków.