Sposób przygotowania:
Farfalle z mięsem i warzywamiETAP 1:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojony czosnek, podsmażyć. Ugotowane w rosole mięso pokroić w kostkę.
ETAP 2:
Liście jarmużu blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć, pokroić i razem z mięsem dodać do cebuli, smażyć przez kilka minut.
ETAP 3:
Ugotowaną w rosole marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki, połączyć z farszem, oprószyć szczyptą angielskiego ziela.
ETAP 4:
Następnie dodać posiekane suszone pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podsmażyć.
ETAP 5:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch włożyć porcję mięsa z warzywami, podawać.
SylaUla