Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Farfalle z mięsem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Makaron z mięsem i warzywami z rosołu to bardzo smaczne i szybkie do przygotowania sycące danie. Polecam.

Farfalle z mięsem i warzywami

Składniki:

Farfalle z mięsem i warzywami

 

  • 20-30 dag makaronu kokardki
  • 40 dag ugotowanego mięsa
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 ugotowana pietruszka
  • 1 cebula
  • 3-4 pomidory suszone
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 liście jarmużu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sos sojowy do smaku
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta mielonego angielskiego ziela

Sposób przygotowania:

Farfalle z mięsem i warzywami

ETAP 1:

Farfalle z mięsem i warzywami
Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojony czosnek, podsmażyć. Ugotowane w rosole mięso pokroić w kostkę.

ETAP 2:

Farfalle z mięsem i warzywami
Blanszowany jarmuż połączyć z cebulą i mięsem

Liście jarmużu blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć, pokroić i razem z mięsem dodać do cebuli, smażyć przez kilka minut.

ETAP 3:

Farfalle z mięsem i warzywami
Do mięsa z jarmużem dodać pokrojone warzywa

Ugotowaną w rosole marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki, połączyć z farszem, oprószyć szczyptą angielskiego ziela.

ETAP 4:

Farfalle z mięsem i warzywami
Wszystkie przygotowane składniki razem połączyć

Następnie dodać posiekane suszone pomidory, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, wymieszać, podsmażyć.

ETAP 5:

Farfalle z mięsem i warzywami

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Na wierzch włożyć porcję mięsa z warzywami, podawać.