Sposób przygotowania:
Galaretka jogurtowa
Żelatynę namoczyć i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do jogurtu wsypać sos włoski i rozmieszać, dodać drobno pokrojone ogórki, paprykę, szynkę, koperek i kukurydzę. Doprawić do smaku octem i ewentualnie szczyptą cukru. Do rozpuszczonej żelatyny wlać 2-3 łyżki jogurtu z dodatkami, by zrównoważyć temperaturę. Potem dodać rozpuszczoną żelatynę do jogurtu. Całość jeszcze raz wymieszać i wlać do foremki lub miski (ja smaruję oliwą) Czekać aż zastygnie. Wyjąć i udekorować wg uznania.
Do jogurtu wsypać sos włoski i rozmieszać, dodać drobno pokrojone ogórki, paprykę, szynkę, koperek i kukurydzę. Doprawić do smaku octem i ewentualnie szczyptą cukru. Do rozpuszczonej żelatyny wlać 2-3 łyżki jogurtu z dodatkami, by zrównoważyć temperaturę. Potem dodać rozpuszczoną żelatynę do jogurtu. Całość jeszcze raz wymieszać i wlać do foremki lub miski (ja smaruję oliwą) Czekać aż zastygnie. Wyjąć i udekorować wg uznania.
misia14
szewczyk