iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Galaretka lekka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Galaretka lekka z szparagami i piersią z kurczaka

Galaretka lekka drobiowa

Składniki:

Galaretka lekka drobiowa

 

  • 1 szt pierś z kurczaka,
  • 1 szt papryka czerwona,
  • 1 szt papryka żółta,
  • szynka konserwowa,
  • 1 opakowanie szparagi białe,
  • wywar warzywny,
  • koperek,
  • żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Galaretka lekka drobiowa
Szparagi obieramy odcinamy twarde części i gotujemy w osolonej wodzie . Studzimy . Szynkę konserwową kroimy w plasterki Zimne szparagi zawijamy w plasterki szynki i układamy na dnie miseczek w których będzie robiona galaretka. Gotujemy wywar warzywny z marchewki ,selera,pietruszki dodajemy pierś z kurczaka. Ugotowaną pierś tniemy na kawałki i wkładamy po kawałku do miseczek . Papryki zółtą i czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na kawałki i dodajemy do miseczek . Wywar warzywny doprawiamy do smaku i dodajemy do niego rozpuszczoną żelatynę ,gdy będzie zimna zalewamy wywarem nasze miseczki i odstawiamy do zastygnięcia.Podajemy z octem jabłkowym