Sposób przygotowania:
Galaretka z czarnych jagód
Jagody umyć ,przebrać ,wrzucić do garnka z grubym dnem,podlać wodą ,wsypać cukier i torebkę konfitureksu gotować na małym ogniu ciągle mieszając uważać aby jagody nie przywarły do garnka. Gotować tak kilkanaście minut,odstawić.
Nastepnego dnia znów zagotować wlać sok z grejpfruta ,pogotować razem minutę i włożyc do czystych małych i wyparzonych słoiczków gorące natychmiast zakrecać ,odwrócić słoiczki do góry dnem okrecic w gruby koc i zostawić do nastepnego dnia.Po czym wyjąć z koca ,sprawdzić czy zakrętki sie zassały i wynieść do spiżarki. Na zimę idealne!
Nastepnego dnia znów zagotować wlać sok z grejpfruta ,pogotować razem minutę i włożyc do czystych małych i wyparzonych słoiczków gorące natychmiast zakrecać ,odwrócić słoiczki do góry dnem okrecic w gruby koc i zostawić do nastepnego dnia.Po czym wyjąć z koca ,sprawdzić czy zakrętki sie zassały i wynieść do spiżarki. Na zimę idealne!
julcia12437
Netka
2milutka
ja uwielbiam ...tak pyszna:)
mysza75
2milutka
ja robię dzisiaj drugą porcję z jagód nazbieranych własnoręcznie z mężem ale nie powiem jak wyglądają moje ręce:(
edytaha
Co tam ręce, ale jaka galaretka! :P :):)
2milutka
Dzięki hihi:)
zbysiowa
Ręce umyjesz, a galaretka bezcenna:D
monikaT83
2milutka
starałam się ..dzięki:)