Sposób przygotowania:
Galaretka z nóżek wieprzowych
Na początku gotujemy nóżki wieprzowe wraz z kawałkiem łopatki z warzywami. Gdy mięso będzie miękkie i nam się rozpadnie doprawiamy pieprzem oraz vegetą i czosnkiem.
Następnie ugotowana marchew kroimy na małe kosteczki.
Gotową łopatkę również kroimy w drobne kostki. Obieramy mięso z nóżek i mieszamy z pokrojona łopatką.
Przygotowana marchew mieszamy z mięsem oraz zielonym groszkiem.
Mięso zalewamy wywarem, posypujemy pietruszka i wstawiamy do lodówki.
Następnie ugotowana marchew kroimy na małe kosteczki.
Gotową łopatkę również kroimy w drobne kostki. Obieramy mięso z nóżek i mieszamy z pokrojona łopatką.
Przygotowana marchew mieszamy z mięsem oraz zielonym groszkiem.
Mięso zalewamy wywarem, posypujemy pietruszka i wstawiamy do lodówki.
![Galaretka z nóżek wieprzowych Galaretka z nóżek wieprzowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galaretka-z-nozek-wieprzowych-412794.jpg)
![Galaretka z nóżek wieprzowych Galaretka z nóżek wieprzowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galaretka-z-nozek-wieprzowych-412795.jpg)
![Galaretka z nóżek wieprzowych Galaretka z nóżek wieprzowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galaretka-z-nozek-wieprzowych-412796.jpg)
![Galaretka z nóżek wieprzowych Galaretka z nóżek wieprzowych](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/galaretka-z-nozek-wieprzowych-412797.jpg)
Henia
daisy16