primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Galaretka z owocami i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny deser- bardzo słodki. Jednak w gorące dni trudniej go zrobić ze względu na galaretkę, która zastyga w stosunkowo niskiej temperaturze.

Galaretka z owocami i bitą śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Galaretka z owocami i bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z owocami i bitą śmietaną
Owoce umyć i pokroić. Jabłko obrać wcześniej ze skórki. Owoce wymieszać i przełożyć do pucharków. Przyrządzić galaretkę, zalać nią owoce i pozostawić do zastygnięcia w chłodnym miejscu (schłodzoną można wsadzić do lodówki). Śmietanę ubić z mlekiem. A następnie nakładać ją na zastygniętą galaretkę z zanurzonymi w niej owocami. Całość posypać kakao.
Galaretka z owocami i bitą śmietaną
Umyte, obrane ze skórki i pokrojone owoce dać do pucharków.
Galaretka z owocami i bitą śmietaną
Owoce w pucharkach zalać przestudzoną galaretką.