olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Ciasto z owocami i bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt z warstwą brzoskwini, zalanych galaretką, która następnie przykryta została warstwą bitej śmietany.

Ciasto z owocami i bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z owocami i bitą śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z owocami i bitą śmietaną
Jajka wybijam do miski i ucieram je do momentu, kiedy będą puszyste. Następnie łączę jajka z cukrem, po czym dodaję mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto przelewam do wyłożonej papierem formy i piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez 40 minut. Na ostudzony biszkopt nakładam kawałki brzoskwiń i zalewam je galaretką. Ciasto wstawiam do lodówki na 3 godziny. Następnie ubijam śmietaną z żelatyną i nakładam na wierzch ciasta. Po czym ponownie wstawiam formę do lodówki. Po upływie godziny wyjmuję ciasto z lodówki, zdejmuję formę, po czym kroję je na porcje.
Ciasto z owocami i bitą śmietaną
Jajka wybijam do miski i ucieram je do momentu, kiedy będą puszyste.
Ciasto z owocami i bitą śmietaną
Na ostudzony biszkopt nakładam kawałki brzoskwiń i zalewam je galaretką.
Ciasto z owocami i bitą śmietaną
Ciasto wstawiam do lodówki na 3 godziny.
Ciasto z owocami i bitą śmietaną
Następnie ubijam śmietaną z żelatyną i nakładam na wierzch ciasta. Po czym ponownie wstawiam formę do lodówki.