WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 840]

Galaretka z winogron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, gęsta domowa galaretka winogronowa na zimę. Warto do niej wybrać mocno dojrzałe, słodkie i ciemne winogrona ogrodowe.

Galaretka z winogron

Składniki:

Galaretka z winogron

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z winogron
Winogrona przebieramy, myjemy i przekładamy do garnka. Dodajemy szklankę cukru, sok z cytryny i gotujemy na wolnym ogniu ok pół godziny.

Winogrona przecieramy przez sito, dodajemy resztę cukru oraz mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie. Zagotowujemy i przekładamy do słoików. Odwracamy do góry dnem do zawekowania.