Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty, buraków i cebuli
Kapustę białą obieram z wierzchnich, brzydkich liści, kroję na ćwiartki i szatkuję. Cebulę po obraniu ścieram na tarce grube oczka. Buraki gotuję w łupinach, po ugotowaniu obieram i ścieram na tarce również grube oczka.
Wszystkie składniki wkładam do dużej miski i dokładnie mieszam do połączenia składników.
Następnie zalewam przygotowaną wcześniej zalewą i odstawiam na 2 - 3 godziny. Co jakiś czas mieszam.
Po tym czasie przekładam do czystych wyparzonych słoików, zakręcam i pasteryzuję około 15 minut od zagotowania wody.
Zalewa;
Składniki zalewy zagotować.
Wszystkie składniki wkładam do dużej miski i dokładnie mieszam do połączenia składników.
Następnie zalewam przygotowaną wcześniej zalewą i odstawiam na 2 - 3 godziny. Co jakiś czas mieszam.
Po tym czasie przekładam do czystych wyparzonych słoików, zakręcam i pasteryzuję około 15 minut od zagotowania wody.
Zalewa;
Składniki zalewy zagotować.