Sposób przygotowania:
Galaretka z żurawiny
Do garnka wlej wodę i dodaj umytą żurawinę, całość gotuj do momentu aż wszystkie owoce popękają, po ostudzeniu przelej przez sitko. Uzyskany płyn podgrzej i rozpuść w nim żelatynę wraz z cukrem, gotową galaretkę żurawinową przelej do foremek.
Do śmietanki w temperaturze pokojowej dodaj żelatynę a kiedy napęcznieje podgrzewaj całość aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, na koniec dodaj cukier. Przestudzoną galaretkę śmietankową wylej na lekko stężałą warstwę galaretki żurawinowej.
Przed podaniem udekoruj bitą śmietana.
Do śmietanki w temperaturze pokojowej dodaj żelatynę a kiedy napęcznieje podgrzewaj całość aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, na koniec dodaj cukier. Przestudzoną galaretkę śmietankową wylej na lekko stężałą warstwę galaretki żurawinowej.
Przed podaniem udekoruj bitą śmietana.