jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Przekąski-zakąski, czyli coś na ząb

Galaretki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjna przekąska staropolska w odmienionej formie.

Galaretki drobiowe

Składniki:

Galaretki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Galaretki drobiowe
Udka zalej litrem wody, dodaj włoszczyznę, przyprawy (liśc laurowy, ziele i pieprz) i lekko posól - gotuj do miekkosci. Przelej przez sitko, bulion dopraw do smaku - powinnien być pikantny. Rozpuść żelatynę w bulionie wg proporcji na opakowaniu. Dodaj obrane i pokrojone mieso, pokrojone warzywa oraz natkę z pietruszki. Wylej galaretkę do pojemniczków - wstaw do lodówki. Przed podaniem wyłóż galaretki na talerz.