Sposób przygotowania:
Galaretkowiec na jogurcieETAP 1:
Cztery galaretki kolorowe rozpuścić każdą w osobnej miseczce w jednej szklance (250 ml) wrzątku. Wystudzić i przelać je na płaskie talerze i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretki pokroić w kostkę i przełożyć do większej miski. Trochę galaretki granatowej odłożyć do dekoracji.
Pozostałe dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w dwóch szklankach wrzącej wody i wystudzić. Zimne ale nie tężejące galaretki wymieszać z jogurtem naturalnym i serkiem waniliowym. Wsypać kostki galaretkowe i dokładnie wymieszać. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć okrągłe biszkopty, wylałam masę jogurtowo - galaretkową.
Ciasto wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę truskawkową z pianką rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Zimną wylać na ciasto i ponownie wstawić do lodówki.
Gdy galaretka stężeje można ozdobić wierzch, ja to zrobiłam gotowym kremem adwokatowym i pozostałą galaretką granatową.