Sposób przygotowania:
Czekoladowa owsiankaETAP 1:
Do rondelka wlać mleko i wsypać odrobinkę przyprawy do piernika. Zagotować i wsypać płatki owsiane zwykłe (nie błyskawiczne) oraz cukier waniliowy. Gotować kilkanaście minut, będą miękkie a mleko prawie całe się wchłonie. Owsiankę zblendować , ale nie jest to konieczne. 
Podzielić owsiankę na pół. Do jednej połowy dodać kostkę gorzkiej i kostkę mlecznej czekolady i mieszać do ich całkowitego rozpuszczenia. 
Owsiankę przełożyłam do pucharka tworząc jedną warstwę. Do drugiej połowy owsianki dodać 2 kostki białej czekolady i również mieszać do jej całkowitego rozpuszczenia. Jasną owsiankę wyłożyłam do pucharka na ciemną warstwę. 
Na wierzchu owsiankę posypać wiórkami z 2 kostek mlecznej czekolady i ozdobić połówką orzecha włoskiego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
