Sposób przygotowania:
Galaretkowiec na jogurtach
Galaretki rozpuścić osobno w 250 ml gorącej wody. Przelać do płaskich naczyń. Wystudzić i włożyć do lodówki, do momentu, aż stężeją. Następnie pokroić w małe kostki i wszystkie kolory wymieszać.
Żelatynę zalać 100 ml w celu spęcznienia, a następnie podgrzać, aby ją rozpuścić.
W wysokim naczyniu połączyć jogurty naturalne z cukrem pudrem. Następnie część jogurtu dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i całość z powrotem wlać do naczynia z jogurtem. Wymieszać. Na końcu dodać pokrojone galaretki, wymieszać i całość przelać do formy z kominem o średnicy 23-25 cm. Włożyć do lodówki na min. 2-3 godz. do całkowitego stężenia.
Żelatynę zalać 100 ml w celu spęcznienia, a następnie podgrzać, aby ją rozpuścić.
W wysokim naczyniu połączyć jogurty naturalne z cukrem pudrem. Następnie część jogurtu dodać do rozpuszczonej żelatyny, wymieszać i całość z powrotem wlać do naczynia z jogurtem. Wymieszać. Na końcu dodać pokrojone galaretki, wymieszać i całość przelać do formy z kominem o średnicy 23-25 cm. Włożyć do lodówki na min. 2-3 godz. do całkowitego stężenia.
SylaUla