Sposób przygotowania:
Galaretkowiec na biszkopcie
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek, do białek dodać szczyptę soli, ubijać, dodając po trochu cukru. Gdy piana jest sztywna, dodawać stopniowo żółtka, olej i ocet, dalej ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie wymieszać. Wysmarować blachę tłuszczem o wymiarach ( 25x 36 cm ), wylać ciasto, włożyć do piekarnika, piec około 30 minut w 175 stop. Upieczony biszkopt ostudzić, przekroić. PIANKA Każdą galaretkę rozmieszać oddzielnie w szklance gotowanej wody, wylać galaretki do płaskiego naczynia, odstawić do całkowitego stężenia. Galaretki pokroić w kostkę. Galaretki dwie truskawkowe, rozpuścić w pół litra wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śnieżkę wsypać do wysokiej miski, wlać mleko, ubić na sztywno. Następnie dodawać lekko stężoną galaretkę truskawkową, dalej ubijać. Piankę wymieszać z pokrojonymi galaretkami. Wyłożyć piankę z galaretkami na pierwszą część biszkoptu, przykryć drugą częścia, posypać ciasto cukrem pudrem. Odstawić ciasto do lodówki .