Sposób przygotowania:
Galaretkowo-jogurtowy przekładaniecPrzygotowanie biszkoptu
Jajka ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie wsypujemy przesianą mąkę, z proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach. Upieczony studzimy.
Przytowanie przekładańca
Biszkopt dzielimy na 2 placki, a następnie każdy placek dzielimy na równe paski. Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szkl wrzątku. Studzimy. Gdy zaczyna tężeć to dodajemy jogurt i dokładnie miksujemy. Paski z 1 placka przekładamy przygotowaną masą. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia masy.
Ostatni etap przygotowania:
Galaretę pomarańczową rozpuszczamy w 1 szkl wrzątku. Do tężejącej galaretki dodajemy pozostały jogurt i miksujemy. Na pierwszej warstwie biszkoptu układamy ostatni pokrojony w paski biszkopt i przekładamy go sporządzoną masą. Ciasto wstawiamy w chłodne miejsce aby masa stężała.
Smacznego!