Sposób przygotowania:
Czekoladowe ciasto przekładaniec
Roztop w rondelku masło i odstaw do ostudzenia. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, 10 dag cukru, torebką cukru waniliowego i kakao. Dodaj roztopione masło. Wymieszaj składniki używając miksera. Tortownicę wysmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą i wylep przygotowanym ciastem. Jajka utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Dodaj obydwa twarogi, 5 dag śmietany i mąkę ziemniaczaną. Masę serową rozsmaruj gładko na cieście. Wstaw całość do piekarnika na 50 - 60 minut na 200'C. Gdy sernik wystygnie, wyjmij go z piekarnika. Połam na kawałki czekoladę, przełóż z pozostałą śmietaną i 3dag mała do rondla i stop na małym ogniu, mieszając (15-20minut) Gdy składniki się połączą w jednolitą masę, odstaw polewę do przestudzenia. Potem rozprowadź ją na serniku. Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki.