Sposób przygotowania:
Galimatias w garnku
Schab umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony schab i smażyć do ścięcia mięsa. W między czasie mortadelę pokroić w małą kostkę.Dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Odsączoną paprykę pokroić w mała kostkę, ogórka także pokroić. Dodać do garnka. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i dusić. Opłukaną i osuszoną pekinkę drobno poszatkować i dodać do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników. Doprawić do smaku. Wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać około szklanki wody i zagotować. Gotować około 5 minut i zdjąć z ognia. Smacznego!