monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1253]

Galimatias w garnku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Serdecznie zapraszam na pyszny i sycący gulasz:) kolejne danie z gatunku tych porządkowo-kryzysowych:) ale pyszne jak zawsze:))

Galimatias w garnku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Galimatias w garnku

 

  • 200 g schabu bez kości
  • 200 g mortadeli
  • 150 g pieczarek
  • 200 g pekinki
  • 4 kawałki papryki konserwowej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól,pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Galimatias w garnku
Schab umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w małą kostkę. Zeszklić na smalcu. Dodać pokrojony schab i smażyć do ścięcia mięsa. W między czasie mortadelę pokroić w małą kostkę.Dodać do garnka i smażyć około 5 minut. Odsączoną paprykę pokroić w mała kostkę, ogórka także pokroić. Dodać do garnka. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do garnka i dusić. Opłukaną i osuszoną pekinkę drobno poszatkować i dodać do garnka. Przykryć pokrywką i dusić do miękkości składników. Doprawić do smaku. Wymieszać. Dodać mąkę i dobrze wymieszać. Dodać około szklanki wody i zagotować. Gotować około 5 minut i zdjąć z ognia. Smacznego!
Galimatias w garnku
do podsmażonego mięsa dodać mortadelę
Galimatias w garnku
dodać paprykę i ogórki i smażyć około 5 minut
Galimatias w garnku
pokroić pieczarki w małą kostkę i dodać do garnka
Galimatias w garnku
dodać pokrojoną pekinkę i dusić do miękkosci