Sposób przygotowania:
Gulasz na winie z selerem naciowym
Mięso w kostke posypac sola, pieprzem, mąką i wrzucic na rozgrzany tłuszcz, obsmażyc, dodac pokrojona cebule i czosnek, smażyc, podlać winem, niech troche odparuje ale nie całkowicie. Wlac bulion. Dodac przyprawy, dodac pokrojony seler. Dusic razem, aż gulasz zacznie gęstniec a mieso zmięknie, Na 15 minut przed końcem dodac fasole mrozona. W trakcie przypawic wg gustu. Ja dla smaku dolałam jeszcze chlust wina by był tylko lekko wyczuwalny a podkreslił smak gulaszu. Gdy gulasz jest gotowy dałam śmietane i zagęsciłam na sposob chiński czyli mąka kartoflana rozuszczona w zimnej wodzie, cos jak krochmal, Wlałam do gotujacego sie gulaszu ktory zgęstniał i stał sie aksamitny. podałam z ryzem i posypałam zielona cześcią dymki.
wedith1
5 oczywiście:D
bernika