Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gaspacho andaluzyjskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Najpopularniejszy hiszpański chłodnik

Gaspacho andaluzyjskie

Składniki:

Gaspacho andaluzyjskie

 

  • 50 dag dojrzałych pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały surowy ogórek
  • 2 strąki papryki (zielona i czerwona)
  • 1 łyżka świeżej oliwy dobrego gatunku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gaspacho andaluzyjskie
Pomidory, obrany ogórek i jedną cebulę zmiksować w mikserze. Paprykę, oraz drugą cebulę pokrajać na cienkie krążki, czosnek utrzeć z solą. Płynną masę wymieszać z czosnkiem, dodać oliwę i pieprz; oziębić w lodówce. Podawać z krążkami papryki i cebuli.