milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Gazpacho z papryką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Doskonałe gazpacho z papryką i szczypiorkiem

Gazpacho z papryką i szczypiorkiem

Składniki:

Gazpacho z papryką i szczypiorkiem

 

  • opakowanie gotowej zupy pomidorowej
  • ćwiartka papryki czerwonej
  • ćwiartka papryki zielonej
  • szczypiorek
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • bazylia

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho z papryką i szczypiorkiem
Zupę gotujemy z dodatkiem oliwy. Doprawiamy do smaku octem winnym. Odstawiamy do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki. Paprykę myjemy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek myjemy i siekamy. Zupę rozlewamy do talerzy i dekorujemy kostkami papryki i posiekanym szczypiorkiem. Latem można do zupy dodać kostki lodu.

Tagi:

zupa papryka