Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Gazpacho z chorizo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 27

Przygotuj danie kuchni hiszpańskiej! Gazpacho z dojrzałych pomidorów z dodatkiem kiełbasy chorizo! Treściwe i sycące danie, które zachwyci Twoich gości!

Gazpacho z chorizo

Składniki:

Gazpacho z chorizo

 

 

 

  • ½ łodygi selera naciowego

 

 

 

  • ¼ czerwonej cebuli, posiekanej

 

 

 

 

 

 

  • 4 łyżki / ¼ szklanki wody

 

  • Sól i pieprz do smaku

Do dekoracji

  • Pół pęta chorizo pokrojonej pod kątem na plasterki

 

 

Sposób przygotowania:

Gazpacho z chorizo
Wszystkie składniki - warzywa oraz przyprawy - zblenduj przy pomocy blendera na gęstą masę. Przelej do szklanych naczyń. Skrop całość oliwą. Kiełbasę chorizo podsmażaj na suchej patelni przez kilka minut. Przełóż na gazpacho wraz z awokado i listkiem bazylii. Gotowe! Smacznego! Przepis z Polsat Food Network.