Sposób przygotowania:
Chłodnik z pomidorów - gazpacho
Dojrzałe pomidory myjemy osuszamy. Wycinamy zielone guziczki, nacinamy i wkładamy do wrzątku. Ściągamy skórkę . Miksujemy. Przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Miksujemy z kilkoma ząbkami czosnku.
Następnie dodajemy pokrojona paprykę i 1 ogórka zielonego. Jeszcze raz miksujemy.
Doprawiamy solą , pieprzem odrobina cukru i chilli. ja dodałam sos chilli słodki. Mocno chłodzimy.
Podajemy z czarnymi oliwkami i polewamy odrobiną oliwy z oliwek.
Następnie dodajemy pokrojona paprykę i 1 ogórka zielonego. Jeszcze raz miksujemy.
Doprawiamy solą , pieprzem odrobina cukru i chilli. ja dodałam sos chilli słodki. Mocno chłodzimy.
Podajemy z czarnymi oliwkami i polewamy odrobiną oliwy z oliwek.