Zielone gazpacho ze świeżych ogórków i awokado z orzechami włoskimi

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Zielone gazpacho ze świeżych ogórków i awokado z orzechami włoskimi

Co się stanie, jeśli w przepisie na gazpacho zamienimy pomidory na... ogórki? Przekonaj się - przygotuj ją razem z nami!

Składniki:

Zielone gazpacho ze świeżych ogórków i awokado z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Zielone gazpacho ze świeżych ogórków i awokado z orzechami włoskimi
Ogórki umyj, następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Awokado zblenduj, czosnek posiekaj, posól i odstaw na ok. 5 minut. Do startych ogórków dodaj posiekany koperek i przygotowany wcześniej czosnek.

Przypraw solą i pieprzem do smaku, a następnie wymieszaj wszystkie składniki z jogurtem. Przed podaniem schłódź gazpacho w lodówce. Nie zapomnij posypać posiekanymi orzechami włoskimi.