Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Gęś po żydowsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

palce lizać

Gęś po żydowsku

Składniki:

Gęś po żydowsku

 

  • 50 dag mięsa z gęsi
  • 2 łyżki tłuszczu gęsiego
  • cebula
  • szkl. grochu
  • 1/2 szkl.ryżu
  • sól

Sposób przygotowania:

Gęś po żydowsku
Umyte mięso z gęsi ugotować do miękkości w osolonej wodzie, wystudzić. Pokroić na drobne kawałki, obsmażyć na gęsim tłuszczu razem z pokrojoną w kostkę cebulą.Dodać ryż oraz namoczony dzień wcześniej groch. Wszystkie składniki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w piekarniku do miękkości- ok. 90 minut.Podawać w naczyniu, w którym się potrawa zapiekała, razem z kwaszonymi ogórkami

Tagi:

mięso