KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Gęsie ruloniki z ogórkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gęsie ruloniki z ogórkiem posypane sezamem.

Gęsie ruloniki z ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gęsie ruloniki z ogórkiem

 

  • gęsia pierś,
  • zielony ogórek,
  • papier ryżowy do sajgonek,
  • sól, pieprz, sos sojowy do smaku,
  • sezam, łyżeczka oleju sezamowego,

Sposób przygotowania:

Gęsie ruloniki z ogórkiem
Pierś gęsią dokładnie myjemy, osuszamy, skórkę nacinamy w cieniutką kostkę, starannie nacieramy solą, pieprzem.Smażymy na rozgrzanej patelni, pierwsze skórką do dołu, 10-15 minut, tak aby wytopiło się jak najwięcej tłuszczu a skórka była chrupiąca, następnie smażymy około 6 minut na drugiej stronie. Gęś kroimy na plasterki, rozkładamy papier ryżowy, delikatnie zwilżamy, jako farsz używamy ogórka i gęsi, dokładnie zawijamy, przecinamy na równe połówki. Na talerz układamy ruloniki i pokrojone kawałki gęsi, skrapiamy olejem sezamowym, posypujemy sezamem, do dania można do smaku podać sos sojowy. SMACZNEGO.
Gęsie ruloniki z ogórkiem
Pierś dokładnie myjemy, nacinamy skórkę .
Gęsie ruloniki z ogórkiem
Pieczemy z każdej strony na złoty kolor .
Gęsie ruloniki z ogórkiem
Gotową kroimy na cieniutkie plasterki .
Gęsie ruloniki z ogórkiem
Wszystko zwijamy w papierze ryżowym w rulonik .

Tagi:

sosy ogórki