-Natka-

-Natka-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Glazura dyniowa (do ciast i deserów)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Glazura ma pyszny, korzenny smak i wyśmienicie dopełni smaku naszych wypieków bądź deserów.

Glazura dyniowa (do ciast i deserów) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Glazura dyniowa (do ciast i deserów)

 

 

Sposób przygotowania:

Glazura dyniowa (do ciast i deserów)
Pureè z dyni przygotowane według mojego przepisu - https://gotujmy.pl/pure-z-dyni-gotowanej,przepisy,169184.html. Masło wkładamy do metalowej miseczki bądź rondelka i podgrzewamy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy cukier puder, pureè z dyni, cynamon oraz mleko. Całość mieszamy dokładnie aby cukier puder rozpuścił się i nie było żadnych grudek. Glazura powinna być w miarę gęsta, ale nie za bardzo (tak aby można bez problemu rozprowadzić ją na cieście). Całość podgrzewamy jeszcze chwilę i odstawiamy do przestygnięcia. Ostudzoną glazurą możemy posmarować ciasto bądź polać jakiś deser. Smacznego!
Glazura dyniowa (do ciast i deserów)
W metalowej miseczce roztapiamy 2 łyżki masła.
Glazura dyniowa (do ciast i deserów)
Do roztopionego masła dodajemy 2 łyżki pureè z dyni.
Glazura dyniowa (do ciast i deserów)
Następnie dodajemy cukier puder, mleko oraz cynamon.
Glazura dyniowa (do ciast i deserów)
Tak glazura dyniowa prezentuje się na cieście.

Tagi:

dynia