Dami

Dami

Kucharz
[Przepisów: 5]

Glazurowana marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ulubiona marchewka mojej córci

Glazurowana marchewka

Składniki:

Glazurowana marchewka

 

  • 0,5 kg malutkich, całych marchewek
  • 1 łyżka masła
  • 2 duże łyżki cukru
  • 1 szklanka bulionu drobiowy lub warzywny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Glazurowana marchewka
Marchewkę obieramy (lub rozmrażamy, jeśli kupiliśmy mrożoną). Na patelni roztopić masło, włożyć marchewkę i posypać cukrem. Smazyć cały czas mieszając, aż roztopi się cukier. Wlewamy bulion i doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy ok 15 min. Zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy płyn, powinna zostać brązowa glazura. Podajemy na ciepło.

Tagi:

marchewka