aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Glazurowane marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

pyszne glazurowane marcheweczki, polecam bardzo. bardzo słodkie z miodem, smakują wybornie - uwielbiam.

Glazurowane marchewki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Glazurowane marchewki

 

  • 500 g mini marchewek,
  • 1 czubata łyżka miodu,
  • 1/2 łyżeczki octu winnego,
  • 1 czubata łyżka masła.

Sposób przygotowania:

Glazurowane marchewki
Mini marchewki gotujemy w wodzie ok. 15 minut. Odcedzamy i mieszamy je z miodem i octem winnym. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy marchewki. Cały czas mieszamy smażąc je, aż do lekkiego zbrązowienia. Smakują wybornie, uwielbiam takie marcheweczki. Stanowią idealny dodatek, choć ja lubię jeść je same :)
Glazurowane marchewki
gotujemy je ok 15 minut w wodzie do miekkosci
Glazurowane marchewki
odcedzamy i mieszamy z miodem i octem winnym
Glazurowane marchewki
podsmazamy na rozpuszczonym maselku do zbrazowienia

Tagi:

marchewka