Sposób przygotowania:
Gniazdka malinowe
Masło - 1 łyżkę odłożyć, utrzeć z cukrem na krem, dodać aromat waniliowy. Ucierając dodawać po trochu mąkę krupczatkę i mąkę kukurydzianą.
Płytkie foremki do babeczek wysmarowac masłem. Masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką, do przygotowanych foremek wycisnąć ozdobne gniazdka. Wstawić je do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w temp. 180 stop. c. pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzone gniazdka wyjąć z foremek, posypać cukrem pudrem i w środek każdego nałożyć dżem malinowy.
Płytkie foremki do babeczek wysmarowac masłem. Masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką, do przygotowanych foremek wycisnąć ozdobne gniazdka. Wstawić je do nagrzanego piekarnika i piec 20-25 minut w temp. 180 stop. c. pozostawić do ostygnięcia.
Ostudzone gniazdka wyjąć z foremek, posypać cukrem pudrem i w środek każdego nałożyć dżem malinowy.