ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Gniecione ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moja ulubiona wersja gniecionych ziemniaków z tymiankiem...smaczne same w sobie:)

Gniecione ziemniaki

Składniki:

Gniecione ziemniaki

 

Sposób przygotowania:

Gniecione ziemniaki
Ziemniaki obieramy,myjemy i gotujemy w wodzie lub na parze do miękkości. Gdy już będą gotowe ugniatamy je za pomocą dostępnego nam narzędzia. W trakcie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, masło, około 2 łyżki tymianku i 2 łyżki suszonego koperku (ilość dostosowujemy do ilości ziemniaków oraz upodobań), ugniatamy dalej aż uzyskamy pożądaną jednolitą konsystencję. Tak przygotowane ziemniaczki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie zwykle z mięskiem lub podsmażanym kalafiorem. Smacznego :)

Tagi:

ziemniaki