Donnna

Donnna

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Gnocchi z zielonym pesto i serkiem masca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sycace i bardzo szybkie danie, do tego smak jest zniewalajacy, kremowy sos

Gnocchi z zielonym pesto i serkiem masca

Składniki:

Gnocchi z zielonym pesto i serkiem masca

 

  • 3 łyzki zielonego pesto
  • opakowanie gnocchi
  • 2 lyzki sera mascarpone
  • 5 lyzek smietanki 12%
  • 2 ząbki czosknu
  • odrobina soli
  • odbrobina pieprzu czarnego

Sposób przygotowania:

Gnocchi z zielonym pesto i serkiem masca
Gnocchi gotujemy okolo 3 minut od wyplyniecia.
na patelni podgrzewamy smietanke, dodajemy pesto i serek, mieszamy wszystko az powstanie gladki , aksamitny sos. Przyprawiamy, dodajemy przecisniety przez praske, badź posiekany czosnek. Wszystko doprowadzamy do zagotowania i zmniejszamy grzanie, dodaemy gnocchi do sosu, mieszamy doklandie, czekamy az chwile odparują i nakladamy! Smacznego!

Tagi:

sery ser pesto