Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gnocchi ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gnocchi ziemniaczane to rodzaj włoskich klusek

Gnocchi ziemniaczane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gnocchi ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi ziemniaczane
Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Jajka roztrzepać, dodać do zimnych ziemniaków, wymieszać. Pod koniec dodać masło i mąkę, szybko wyrobić ciasto. Z przygotowanej masy formować wałki, ciąć na kawałki i formować widelcem owalne kluseczki. Gotować w osolonej wodzie ok 3 minuty od chwili wypłynięcia na wierzch. Podawać z sosem i mięsem.
Gnocchi ziemniaczane
Etap 1
Gnocchi ziemniaczane
Etap 2
Gnocchi ziemniaczane
Etap 3