Sposób przygotowania:
Gnochi zapiekane w pomidorach
Ziemniaki myjemy, obieramy i gotujemy bez soli. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy widelcem lub mielimy w maszynce. Dodajemy mąkę i sól. Mieszamy ciasto. Przygotowujemy wałeczek z ciasta, kroimy na kawałki, lekko ugniatamy widelcem. Gotujemy osoloną wodę i wrzucamy kluseczki do wrzątku (na ok 7 minut). W czasie gdy kluseczki się gotują, przygotowujemy sos pomidorowy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy sól i pieprz do smaku. Pomidory kroimy w większą kostkę. Cebulę, pomidory i przyprawy smażymy na margarynie (1 łyżka) aż pomidory się rozpadną. Gdy pomidory puszczą sok, wrzucamy drobno posiekany czosnek. Naczynie żaroodporne smarujemy resztką margaryny, wykładamy kluseczki, posypujemy oregano, wykładamy sos pomidorowy i mozarellę. Posypujemy oregano i zapiekamy w 170 stopniach przez 30 minut.