kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Goferki kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne gofry kokosowe które możemy podać na śniadanie, kolacje albo podwieczorek. Możemy też zabrać je do pracy na drugie śniadanie. Polecam.

Goferki kokosowe

Składniki:

Goferki kokosowe

 

  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki maki pszennej
  • 1 duża łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 4 łyżki oleju
  • 5-6 łyżek wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do gofrownicy
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Goferki kokosowe
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, cukier waniliowy, olej. Miksujemy. Dodajemy sypkie produkty : mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe i ponownie miksujemy ciasto.
Ciasto jest bardzo gęste. Pieczemy w rozgrzanej i posmarowanej olejem gofrownicy z obu stron na rumiany kolor. Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

gofry deser