beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Gofrowe kanapki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne kanapki trochę inaczej

Gofrowe kanapki

Składniki:

Gofrowe kanapki

 

  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • 9-10 plasterków szynki
  • 9-10 plasterków żółtego sera
  • ok kostki masła

 

Sposób przygotowania:

Gofrowe kanapki
Bierzemy dwie kromki chleba tostowego i w środek nich wkładamy plaster szynki i plaster żółtego sera. Zewnętrzne strony złożonej kanapki smarujemy masłem. Tak przygotowane kanapki wkładamy do nagrzanej gofrownicy i pieczemy ok 5 minut. Kanapki muszą się zarumienić. Kanapki wyjmujemy i kroimy na połowy po przekątnej. Podajemy z ketchupem lub same. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Dokładna ilość sera i szynki zależy od ilości par kromek chleba.