zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Gofry z bitą śmietaną i owocami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Gofry z bitą śmietaną i owocami smak dzieciństwa.

Gofry z bitą śmietaną i owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry z bitą śmietaną i owocami

 

  • Na 16 małych gofrów:
  • 50 dag mąki pszennej
  • 3 duże jajka
  • szklanka oleju
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • Szklanka mleka
  • Szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • 3 śmietany 30% ( 600 ml)
  • 3 śmietan fixy
  • Dowolne owoce
  • Cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Gofry z bitą śmietaną i owocami
Jajka wybijam do miski, wlewam olej, wodę i mleko, całość dokładnie mieszam. Dodaję cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przesiewam mąkę, wszystko porządnie miksuję, aby nie było grudek.



Rozgrzewam gofrownicę . Piekę gofry do zrumienienia, czasu nie podam, trzeba wyczuć swoją gofrownicę.

Po upieczeniu studzę je na kratce.



Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia i ubijam ze śmietan fixem i niewielką ilością przesiewanego cukru pudru. Wykładam na przestudzone gofry, posypuję dodatkowo pudrem, dodaję owoce i podaję.
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Jajka wybijam do miski, wlewam olej, wodę i mleko, całość dokładnie mieszam.
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Dodaję cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przesiewam mąkę, wszystko porządnie miksuję, aby nie było grudek.
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Rozgrzewam gofrownicę . Piekę gofry do zrumienienia, czasu nie podam, trzeba wyczuć swoją gofrownicę. Po upieczeniu studzę je na kratce.
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia i ubijam ze śmietan fixem i niewielką ilością przesiewanego cukru pudru. Wykładam na przestudzone gofry