Sposób przygotowania:
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Jajka wybijam do miski, wlewam olej, wodę i mleko, całość dokładnie mieszam. Dodaję cukier, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, szczyptę soli, przesiewam mąkę, wszystko porządnie miksuję, aby nie było grudek.
Rozgrzewam gofrownicę . Piekę gofry do zrumienienia, czasu nie podam, trzeba wyczuć swoją gofrownicę.
Po upieczeniu studzę je na kratce.
Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia i ubijam ze śmietan fixem i niewielką ilością przesiewanego cukru pudru. Wykładam na przestudzone gofry, posypuję dodatkowo pudrem, dodaję owoce i podaję.
Rozgrzewam gofrownicę . Piekę gofry do zrumienienia, czasu nie podam, trzeba wyczuć swoją gofrownicę.
Po upieczeniu studzę je na kratce.
Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia i ubijam ze śmietan fixem i niewielką ilością przesiewanego cukru pudru. Wykładam na przestudzone gofry, posypuję dodatkowo pudrem, dodaję owoce i podaję.
misia5
zbysiowa
Jasne, ale następnym razem , musiałam schować dla Zuzi na rano, wszystko zjedli:)
2milutka
kołczu
zbysiowa
U mnie podobnie, Sopot, Międzywodzie, Kołobrzeg...ale tęsknię;D
Agatko częstuj się wirtualnie, w realu zjedli szybciuteńko:)
edytaha
To prawda - smak wakacji... Dla mnie polewę toffi poproszę :)
zbysiowa
Nie ma sprawy Edytko, następnym razem będą z toffi:D