Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Gofry belgijskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Niezwykle pyszne gofry. Ciasto na bazie drożdży sprawia, że są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.

Gofry belgijskie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gofry belgijskie

 

Sposób przygotowania:

Gofry belgijskie
Drożdże rozprowadzić w minimalnej ilości ciepłego, ale niegorącego mleka. Następnie wlać do reszty mleka z wodą. Jajka ubić do białości z cukrem i wlać rozpuszczone przestudzone masło. Do masy jajecznej dodawać naprzemiennie przesianą mąkę i mleko z drożdżami. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 30min. Powinno wyrosnąć. Nabierać porcje ciasta i smażyć gofry. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 
Gofry belgijskie
Do jajek dodać cukier i utrzeć do białości.
Gofry belgijskie
Rozpuszczone drożdże wlać do reszty mleka i wody.
Gofry belgijskie
Do jajek dodawać na przemian mąkę i mleko.