Sposób przygotowania:
Gofry biszkoptowe
Do naczynia włożyć mąkę, żółtka jajek, stopioną margaryne, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy.
Wlać około 1 szklanki mleka i trzepaczką rózgową ubijać kilkanaście minut.
Dolać mleka, aby ciasto było troche gęściejsze od najeśników. Nalewać je łyżką wazową na płytkę natłuszczoną tylko do pierwszego smażenia.
Piec do lekkiego zrumienienia.
Podawać gorące, posypane cukrem lub posmarowane dżemem.
Wlać około 1 szklanki mleka i trzepaczką rózgową ubijać kilkanaście minut.
Dolać mleka, aby ciasto było troche gęściejsze od najeśników. Nalewać je łyżką wazową na płytkę natłuszczoną tylko do pierwszego smażenia.
Piec do lekkiego zrumienienia.
Podawać gorące, posypane cukrem lub posmarowane dżemem.