lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Gofry czekoladowe posypane cukrem pudrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 7

No dawno nie było gofrów, więc czas dzisiaj zrobić. Zamierzam dodać płynną czekoladę , będą typowo czekoladowe.

Gofry czekoladowe posypane cukrem pudrem

Składniki:

Gofry czekoladowe posypane cukrem pudrem

GOFRY CZEKOLADOWE - składniki

  • mąka pszenna 500 g
  • czekolada mleczna 200 g
  • 30 g ksylitolu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • mleko 500 ml
  • margaryna 100 g
  • jaja 4 szt

Sposób przygotowania:

Gofry czekoladowe posypane cukrem pudrem

GOFRY CZEKOLADOWE -wykonanie

Miksujemy jaja z ksyltolem na puch ( masa nam się potraja jajeczna) Margarynę i czekoladę rozpuszczamy razem ( chłodną wlewamy do masy jajecznej ) Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy teraz już czekoladowej. Całość miksujemy przez chwilkę. Gofry wychodzą bardzo smaczne. Można posypać cukrem pudrem po ostudzeniu .


Tagi:

gofry desery