Sposób przygotowania:
Roladki z udek kurczaka z fetąETAP 1:
Mięso dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każde udko ładnie rozłożyć i jeśli jest taka potrzeba ponacinać, żeby miało większą powierzchnię. Posolić, ale ostrożnie, bo ser feta jest słony i posypać czarnym pieprzem, a także szczyptą ziół prowansalskich. Ser feta pokroić na osiem części, a suszone pomidory w małe kawałki. Na każdym kawałku mięsa układać ser, pomidory i po listku świeżej bazylii.
Każdy kawałek mięsa zwijać w rolkę i układać na kawałku foli spożywczej posmarowanej olejem rzepakowym. Zawijać pakieciki. Na suchej patelni obsmażyć mięso w folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Lekko przestudzić.
Roladki wyjąć ze sreberka i podawać ciepłe.
Smacznego.