ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Roladki z udek kurczaka z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka kurczaka faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami, to doskonała część obiadu. Na pewno każdemu posmakują. Wystarczy jeszcze np. dodać sałatę z sosem czosnkowym i gotowe. Polecam.

Roladki z udek kurczaka z fetą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z udek kurczaka z fetą

 

Sposób przygotowania:

Roladki z udek kurczaka z fetą

ETAP 1:

Mięso dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Każde udko ładnie rozłożyć i jeśli jest taka potrzeba ponacinać, żeby miało większą powierzchnię. Posolić, ale ostrożnie, bo ser feta jest słony i posypać czarnym pieprzem, a także szczyptą ziół prowansalskich. Ser feta pokroić na osiem części, a suszone pomidory w małe kawałki. Na każdym kawałku mięsa układać ser, pomidory i po listku świeżej bazylii.

Każdy kawałek mięsa zwijać w rolkę i układać na kawałku foli spożywczej posmarowanej olejem rzepakowym. Zawijać pakieciki. Na suchej patelni obsmażyć mięso w folii i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. Lekko przestudzić.

Roladki wyjąć ze sreberka i podawać ciepłe.

Smacznego.

Roladki z udek kurczaka z fetą
Nakladanie na mięso farszu - sera fata, pomidorów
Roladki z udek kurczaka z fetą
Zawijanie faszerowanych udek w folię spożywczą