eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Gulasz warzywno drobiowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam gulasz z udek z kurczaka bez skóry i kości. Do gulaszu dodałam małe brukselki i bataty.

Gulasz warzywno drobiowy

Składniki:

Gulasz warzywno drobiowy

składniki na gulasz

dodatki

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywno drobiowy

przygotowanie składników

Gulasz warzywno wieprzowy
Pokrojone mięso wymieszać z przyprawą i czosnkiem.

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić udka w dość dużą kostkę.

Do mięsa dodać przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.

przygotowanie składników cd

Gulasz warzywno wieprzowy
Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule i czosnek obrać z łupinek. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Bataty obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Gulasz warzywno wieprzowy
Opłukać obrane z zewnętrznych listków brukselki.

Brukselki obrać z zewnętrznych listków i opłukać.

przygotowanie gulaszu

Gulasz warzywno wieprzowy
Na rozgrzanym oleju przesmażyć kurczaka.

Na patelni rozgrzać olej , dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Kurczaka wyjąć łyżką cedzakową do miski.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz warzywno wieprzowy

Na patelnię ze smażenia wyłożyć bataty i cebulę z czosnkiem.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz warzywno wieprzowy

Do wymieszanych batatów, cebuli i czosnku dodać słodką paprykę.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz warzywno wieprzowy

Do gulaszu dodać usmażone mięso kurczaka.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz warzywno wieprzowy

Dodać brukselki do pozostałych składników. Całość podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!

Mężowi i synowi podałam gulasz z ryżem. Ja zjadłam sam.