Sposób przygotowania:
Gulasz warzywno drobiowyprzygotowanie składników

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić udka w dość dużą kostkę.
Do mięsa dodać przyprawę do kurczaka, czosnek granulowany, wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.
przygotowanie składników cd

Cebule i czosnek obrać z łupinek. Cebule pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Bataty obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Brukselki obrać z zewnętrznych listków i opłukać.
przygotowanie gulaszu

Na patelni rozgrzać olej , dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Kurczaka wyjąć łyżką cedzakową do miski.
przygotowanie gulaszu cd

Na patelnię ze smażenia wyłożyć bataty i cebulę z czosnkiem.
przygotowanie gulaszu cd

Do wymieszanych batatów, cebuli i czosnku dodać słodką paprykę.
przygotowanie gulaszu cd

Do gulaszu dodać usmażone mięso kurczaka.
przygotowanie gulaszu cd

Dodać brukselki do pozostałych składników. Całość podlać wodą i dusić aż wszystko będzie miękkie. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować. Smacznego!
Mężowi i synowi podałam gulasz z ryżem. Ja zjadłam sam.
gusia1000