Sposób przygotowania:
Gofry jajeczno - jaglane z warzywami
Jajka wybijamy do miseczki i wsypujemy przyprawy oraz dodajemy margarynę, mieszamy.
Paprykę i szczypiorek myjemy i osuszamy, paprykę kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek kroimy na drobno i dodajemy razem z pokrojoną papryką do jajek w miseczce.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, wsypujemy do masy jajecznej.
Dosypujemy płatki, mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy.
Zostawiamy na około 20 minut, aż masa zgęstnieje.
W rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry na złoty kolor.
Paprykę i szczypiorek myjemy i osuszamy, paprykę kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek kroimy na drobno i dodajemy razem z pokrojoną papryką do jajek w miseczce.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, wsypujemy do masy jajecznej.
Dosypujemy płatki, mąkę, proszek do pieczenia i mieszamy.
Zostawiamy na około 20 minut, aż masa zgęstnieje.
W rozgrzanej gofrownicy pieczemy gofry na złoty kolor.