Vadee

Vadee

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Gofry z batatów z cynamonowym z pysznym musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne gofry z batatów, roślin uprawnych pochodzących z Meksyku, z cynamonowym musem jabłkowo-truskawkowym

Gofry z batatów z cynamonowym z pysznym musem

Składniki:

Gofry z batatów z cynamonowym z pysznym musem

 

  • 1 średni batat
  • 1 dojrzały banan
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 100 ml. oleju kokosowego
  • 200 g. mąki
  • 100 ml. wody
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki stewii
  • 4 jajka
  • 2 spore jabłka
  • truskawki bez szypułek HORTEX - 150 g.
  • cynamon
  • szczypta soli
  • proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Gofry z batatów z cynamonowym z pysznym musem
GOFRY: 1. Batata należy obrać, pokroić w kawałki i ugotować do miękkości (ok. 20 minut) po czym zblendować 2. Do ugotowanego, zblendowanego batata dodać jajka, banana, mąkę, stewię, olej, szczyptę soli, wiórki kokosowe, wodę oraz miód, dokładnie zmiksować. 3. Masę opiekać w gofrownicy do zarumienienia. MUS: 1. Obrane, pokrojone jabłka z cynamonem gotować w niewielkiej ilości wody, do skruszenia. 2. Do jabłek dodać truskawki, zblendować lub rozgnieść widelcem. Podawać razem, najlepiej na ciepło. Smacznego!