Sposób przygotowania:
Gofry Michela Roux
Do miski wlać mleko, dodać cukier i żółtka, wymieszać dokładnie. Masło rozpuścić i dodać do masy, wymieszać. Następnie wsypać mąkę, szczyptę soli i zmiksować.
Odstawić na 5 minut. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, gofrownicę rozgrzać. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać na gorącą gofrownicę, piec kilka minut aż będą rumiane i chrupiące.
Podawać z owocami, bitą śmietaną lub czekoladą
Odstawić na 5 minut. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, gofrownicę rozgrzać. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać na gorącą gofrownicę, piec kilka minut aż będą rumiane i chrupiące.
Podawać z owocami, bitą śmietaną lub czekoladą