Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Gofry Michela Roux

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszne i chrupiące gofry wg mistrza Michela Roux. Lekkie i chrupiące, świetnie smakują z cukrem pudrem lub bitą śmietaną i owocami.

Gofry Michela Roux Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry Michela Roux

 

Sposób przygotowania:

Gofry Michela Roux
Do miski wlać mleko, dodać cukier i żółtka, wymieszać dokładnie. Masło rozpuścić i dodać do masy, wymieszać. Następnie wsypać mąkę, szczyptę soli i zmiksować.

Odstawić na 5 minut. W międzyczasie białka ubić na sztywną pianę, gofrownicę rozgrzać. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wlewać na gorącą gofrownicę, piec kilka minut aż będą rumiane i chrupiące.

Podawać z owocami, bitą śmietaną lub czekoladą
Gofry Michela Roux
mleko, cukier, żółtka wymieszać, dodac roztopione masło
Gofry Michela Roux
dodac mąkę i sól i zmiksować. odstawić na kilka minut
Gofry Michela Roux
z białek ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać
Gofry Michela Roux
wlewać ciasto na gorącą gofrownicę i piec gofry

Tagi:

gofry desery