Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gofry na maślance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Gofry na maślance są delikatne i chrupiące

Gofry na maślance Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry na maślance

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry na maślance
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, stopniowo dodając cukier. W jednej misce wymieszać obie mąki, sodę, proszek do pieczenia. W drugiej maślankę, olej, mleko, żółtka. Płynne składniki wlać do miski z mąką, zamieszać łyżką, dodać sztywno ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Piec gofry w rozgrzanej gofrownicy po kilka minut. Upieczone podawać z cukrem pudrem, śmietaną lub konfiturą.
Gofry na maślance
Porcje ciasta wlewać do rozgrzanej gofrownicy
Gofry na maślance
Ciasto w gofrownicy wyrównać pędzelkiem i piec po kilka minut